söndag 30 maj 2010

Betygsunderlag

Vi har valt att låta 3 av varandra oberoende parter sätta ett helhetsbetyg på max 6 pinnar. Här innefattas allt från första intryck till smak på mat och kvalitet på råvaror.
Ett ställe kan då maximalt 18 poäng, för att sålla agnarna från vetet valde vi att det ska finnas 2 extra "servicepoäng" som enbart delas ut vid väldigt speciella och sällsynta fall.
Man ska alltså inte tolka 0 servicepoäng som något dåligt, inte heller bör en summa på över 12 ses som dåligt.
Detta eftersom betygen delas ut med den klassiska 0 till 5-skalan i bakhuvudet. Den sjätte pinnen delas ut med största försiktighet och bara till de ställen som högt överskridit förväntningarna man rimligen kan tänkas ha.

Nämnas bör att servicepoängen delas ut oberoende av de andra poängen; ett ställe med 3 pinnar kan få 2 servicepoäng medan ett ställe med 16 pinnar i sin tur får 0 servicepoäng.

0 till 6 pinnar Icke Godkänt
7 till 11 pinnar Godkänt
12 till 14 pinnar Väl godkänt
15 till 17 pinnar Mycket Väl Godkänt
18 till 20 pinnar Orimligt bra, drömmer vi?

Som ni ser är betygskalan lite luddig, detta för att varje person har sin egen åsikt och det är omöjligt att komma fram till något som kan kallas "rättvis bedömning".
Vi anser att vi i och med denna skala i alla fall kommit en bra bit på vägen.

1 kommentar: